HTML

Tanacsok nyuszigondozashoz es minden mas

Csak most kaptál egy nyuszit? Nem tudod hogyan kell gondozni? Itt megtudhatod hogy is kell velük foglalkozni.

Friss topikok

  • Timus99: Szerintem,ez egy fontos dolog XD (2012.04.01. 15:23) A kaparás...

Címkék

A nyúl szaporodása

2012.05.26. 13:38 Timus99

 A nyúl szaporodása

Ivarérettség fordul elő, bár a 4-6 hónapos korban, de ebben az időben még nem készült el fizikai fejlődés. Fiatal nők ezért később szülhetnek.
A szexuális érettség gyakran változtati el a viselkedését nyúlnak, az úgynevezett "pubertás"korszak kezdődik. Nyúl megjelöli a területét, egy furcsa hangulatban, gyakran válik kellemetlenné. Van, hogy szüksége van megkóstolni mindent körülötte. Őt érdekli a párzásra néha nekiugrik a kitömött állatoknak vagy a tulajdonosoknak és elvégzi párzási mozdulatokat. Ne aggódjon - ez normális ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                    Kan                            Nőstény
 
 
A női váltott ivarzás (tojás szabadul csak párzás közben vagy után), vagyis képes párzás közben bármikor futni egy kört a  férfi. Vemhesség 28-35 napig tart, általában viseli a legtöbb lánnyuszi. Amikor  megszületik egy-két nap múlva, az általában azt jelenti, hogy kevesebb kölykök lesz (1-2 kölyök).
Lánnyuszinak nagy a hasa  a mellbimbó tej 3-5 két sorban van, ahol az első alján kezdődik a lebeny és befejezve az ágyék.
A babákat és a fiúnyuszit külön kell vállasztani.
 
A legtöbb intenzíven fejlődött a csont 4-6 hónap (egyre növekvő igényt, kalcium, foszfor, D-vitamin).
 
Meghatározása a párzás
Felnőtt nyulak meghatározásakor a párzás nem olyan nagy probléma, mert a hímeknél látott heréi rótsaszinűek. Az utódok ivaros meghatározása az alábbiak szerint:
A nyulat hasra kell fektetni,az a legjobb,ha két ember dolgozik együtt. A végbélnyílás felett párzás  után mindkét fél óvatosan nyomja az ujját. A férfi pénisze kivezet egy kis kerek tip. A nőstények csak belátni nyílásba. (Lásd kép - férfi bal,női jobb.)

Szólj hozzá!

Címkék: a nyúl szaporodása

A bejegyzés trackback címe:

https://timus.blog.hu/api/trackback/id/tr184547496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása