HTML

Tanacsok nyuszigondozashoz es minden mas

Csak most kaptál egy nyuszit? Nem tudod hogyan kell gondozni? Itt megtudhatod hogy is kell velük foglalkozni.

Friss topikok

  • Timus99: Szerintem,ez egy fontos dolog XD (2012.04.01. 15:23) A kaparás...

Címkék

Nyúl anatómia

2012.05.26. 12:21 Timus99

 Nyúl anatómia

Taxonómiai besorolása:
Empire: Állatok (Animalia)
Klán: Chordates (Chordata)
Subphylum: Gerincesek (Vertebrata)
Osztály: Emlősök (Mammalia)
Alosztály: Placentálové (Placentalia)
Rendezés: mezei nyulak (tani rendhez)
Család: nyúlfélék (nyúlfélék)
 
Tudtad, hogy a nyúl nem rágcsáló?
Nyulak alkalmanként változó sorrendben a rágcsálók közé sorolják (Rodentia), bár nem rendelkezik külön megrendelés mezei nyulak (tani rendhez). Metszőfogak úgynevezett elülső fogak - A fogak még mindig jönnek ,a rendszeres kemény őröli a fogakat(ha nem maga kezeli, vagy rosszul benőtt,járni kell rendszeresen állatorvoshoz a fogak rövidítésére, illetve a szállítási csupasz vak kölyköknek. A fő különbség a rágcsáló fog szerkezetét. Ellentétben a rágcsálókkal a felső állkapocsban van 4 metszőfog, az alsó kettő is az.
 
Nyúl csontváza gyorsan fejlődik, hogy 6 hónapon keresztül és különösen így ebben az időszakban kell a helyes táplálkozás. Nyúlnak már 28 foga van (16 maxilla, mandibula 12). A metszőfogak (6 cm t) a nőnek évente ,akár 13 cm is lehet, így a nyúlnak őrölt ágakat kell fogyasztaniuk.Teljes kiegészítéshez a fogak elérik a kb 1 hónapot.
  Míg a nyúl a születési fészekben már teljesen borított hajjal és a szeme is nyitva van, akkor viszonylag közvetlenül a születés után képesek vigyázni magukra (pl. tengerimalacok és csincsillák), a fiatal nyulak születhetnek lyukakban.A kicsik teljesen szőrtelenek, vakok, és nem képesek önálló életre.A kis nyúlakról még mindig csak 2-3 hétől függően változóan gondoskodik egy anya, és anyatej előtt képesek kijutni a fészekből.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
      mezei nyúl                           nyúl

Szólj hozzá!

Címkék: nyúl anatómia

A bejegyzés trackback címe:

https://timus.blog.hu/api/trackback/id/tr914547371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása