HTML

Tanacsok nyuszigondozashoz es minden mas

Csak most kaptál egy nyuszit? Nem tudod hogyan kell gondozni? Itt megtudhatod hogy is kell velük foglalkozni.

Friss topikok

  • Timus99: Szerintem,ez egy fontos dolog XD (2012.04.01. 15:23) A kaparás...

Címkék

Szőrzet

2012.05.26. 14:24 Timus99

 Szőrzet

 
 
Nyúl szőrét így kell ápolni :
1) Fényezés (3-5 cm), ha a szőr egyenes, kemény akkor azt kemény bevonat védi a környezeti hatásokkal szemben.
2) Aljszőrzet - Ez a puha, hullámos a nyuszi hasa alján
3) Hullámos - a legszebb része a nzuszinak, 1,5 - 3 cm, rugalmas, hullámos, vastag. Angor nyulak a leginkább hullámosak.
 
vedlés
 
Ivadékok az első életévben módosulnak szőr 3-szor (először a 8. héten, a második ezúttal a 4. hónapban, körülbelül 7 hónapos korig), felnőttnek csak 2 alkalommal (tavasszal, ősszel). Egyes államokban be  van vezetve két gyenge vedlés, valahol még irrelevánsnak tartják.A vedlés mindössze egy hónapig tart. Ez befolyásolja a táplálkozást, az állategészségügy, a lakhatás és az időjárás. A hímnek látható az intenzív szőr növekedése. Vedlés alatt kellene a   nyulakat rendszeressen kefével kefélni, vagy ujjunkal kiszedni szőrzetéből kiesett szőröket, hogy a mosakodásuk alatt nekerüljön nagymeniségben a emesztőrendszerbe. Ez ontásán emberi segítség eltarthat még kevesebb idő alatt. A nőstény nyúl várva a szőr kihullását,mert a szőr könnyen melegíti a bélelt fészket.

Szólj hozzá!

Címkék: szőrzet

A bejegyzés trackback címe:

https://timus.blog.hu/api/trackback/id/tr254547597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása